hits

To tanker i hodet

Jeg blir litt oppgitt over hele diskusjonen relatert til #metoo kampanjen. 
Det fører til en sterk provokasjon når den tilsynelatende ene parten sier at "Det kan være lurt å ikke gå utfordrende hvis man ikke ønsker å bli voldtatt". 
Jeg er enig i prinsippet om at det skal ikke være noen grunn til å bli voldtatt. Rettelse: Det finnes INGEN grunn til å voldta. 
Men det kan være fornuftig å bruke huet og ikke gå i øde smug i byen alene, og ta noen forholdsregler. Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være feil å ha to tanker i hodet samtidig. Man vet jo at selv om vi har titusen #metoo kampanjer så vil det alltid være noen idioter der som kommer til å begå slike forbrytelser. 
Derfor synes jeg at man fint kan ta noen forholdsregler uten at det går utover prinsippet om at å bli voldtatt skal ingen bli utsatt for. Det handler ikke om to sider av samme sak.

Det er ingen som er uenig i at det er feil å voldta, og at offeret aldri skal klandres! Så selv om du ikke tok forholdsregler på forhånd er det ALDRI din feil. 

For det er heller ikke det som er diskusjonen.

 

4 kommentarer

Iselin Renée

25.11.2017 kl.16:36

Jeg har lagt merke til at det er en veldig sår sak å diskutere ja, men selvsagt er det som du sier aldri offerets feil uansett :)

Minrefleksjon

25.11.2017 kl.18:09

Iselin Renée: Nei, det er aldri det. Likevel virker det som at de som blir provosert over de som sier at det kan være lurt å ta noen forholdsregler tror at de mener det.

frodith

25.11.2017 kl.21:51

Er bare innom med en liten klem fra Gøteborg :-)

Minrefleksjon

25.11.2017 kl.22:20

frodith: Så koselig! Kos deg i helga! Klem tilbake!!

Skriv en ny kommentar

Minrefleksjon

Minrefleksjon

26, Tromsø

Skriveglad kvinne som gjerne vil dele noen av refleksjonene sine. Velkommen som leser. :-)

Kategorier

Arkiv