Brennpunkt dokumentaren: pengepredikanten

Det blir mye skriving om ekstremisme for tiden, beklager dette. 
Bakgrunnen er vel bacheloren min som gjør at jeg har ekstra interesse for denne siden av samfunnsproblemstillinger. 
Jeg "brenner" for at folk ikke skal skjære alle under en kam, og jeg har et stort ønske om at folk skal skjønne at det er ekstreme i alle religiøse retninger. 
Også kristendommen. I ukas brennpunkt så presenterer de tv pastoren Jan Hanvold, programleder for visjon Norge. 
Visjon Norge er en skandinavisk kristen kanal som sender 24 timer i døgnet. Programmet består av intervjuer, bønn, og møter. 
Jeg har sett et program derfra av nysgjerrighet, og et klipp fra et møte der de blant annet holdt på med helbredelse. 
Det stikker litt når jeg ser kreftsyke, eller folk med lammelser stige opp på scenen for å bli helbredet. Jeg kan strekke meg til å tro på Snåsa-mannen, men disse møtene som presenteres på denne kanalen har jeg lite til overs for. Jeg synes faktisk det er utnyttelse når det er så tydelig formidlet på denne kanalen at helbredelsen går via pastoren som får sin kraft fra Gud. Det er vel derfor jeg aldri kunne ha blitt katolikk fordi jeg mener at troen jeg har til Gud ikke skal bestå av noen ledd i mellom. Men nå skriver jeg meg bort, som vanlig... Ei dame i denne dokumentaren ble spurt om hva dette programmet betyr og hun sa at det betyr alt. Etter hun ble enke så er det tøft å komme hjem. Det er ingen som står og venter på deg. På visjon Norge så er det folk med et liberalt ståsted og et konservativt ståsted som med alt annet, men de svært konservative skremmer meg. De snakker varmt om "visjon - familien" og ønsker alle velkommen til å bli en del av den. Dette fellesskapet gjør at jeg frykter at det tiltrekker usikre og søkende mennesker. Jeg er redd for at de blindes av alt pratet om fellesskapet slik at de glemmer å være skeptisk.

Igjen må jeg nevne Listhaug. Jeg mener ikke at dette skal bli en sverting av henne som menneske. Hun er mor og et menneske. 
Men det hun står for når hun har på seg det kristne korset og snakker om "norske verdier", og "kristendom" får meg til å gremmes. 
Jeg har alltid vært glad for å ha en Gud å tro på, og er stolt av å være kristen. Da jeg er for valgfri abort, og andre etiske spørsmål så vil sikkert enkelte konservative kalle meg for blasfemiker og at jeg ikke kan velge hva jeg vil tro på fra. feks bibelen. Men jeg kan bare ikke begripe at Gud dømmer så hardt. Jeg tror på en meget tolerant og god Gud med plass i hjertet til alle, og derfor er jeg sikker på at Listhaug har misforstått. Jeg håper hun endrer retorikk, ikke bare for sin egen skyld for hun gjør seg svært upopulær, (blant de som ikke er i hennes målgruppe) men også for de unge som mangler en trygg identitet, og fellesskap ala visjon og høyre konsevativ blir fristende. 

2 kommentarer

blomsterevasheksehus

10.08.2017 kl.20:38

Bra skrevet, æ har ikke nokka sansen for ekstremisme verken i den ene eller andre retninga, ekstremisme e farlig.

Når det e sagt så synnes æ ho Listhaug som politiker e ganske ekstrem, hennes utalelsa og holdninge nøre opp rundt en frykt hos folk om at vi skal miste de Norske verdian, helt uten at vi har klart for oss at inkludering, åpenhet og demokrati e av de viktigste verdian vi har her til lands, å vi har jobba harrt og lenge for dem.

Du skal ikke langt tilbake for at Sama, Kvena og Tatera ikke ble rett messig behandlet,men vi kom over det og æ synnes at det skal vi fortsette med å være åpen og inkluderende.

Vi må ikke redd for alt som er nytt å anneldes, hadde det ikke vært for migrasjon og innvandring er det fult murlig vi ikke hadde hatt frosen pizza eller kina mat, god vin eller glimrende øl, gått på konserter danset elle gått i teater og sett på film.

Der mennesker fra ulike kulturer møtes skapes ofte en ny kultur ofte bedre kultur og til sammen som mennesker utvikler vi oss videre.

Minrefleksjon

10.08.2017 kl.22:19

blomsterevasheksehus: Takk for en velskrevet kommentar! Enig med deg.

Skriv en ny kommentar

Minrefleksjon

Minrefleksjon

25, Lenvik

Jeg er en skriveglad kvinne som ønsker å dele noen tanker, og refleksjoner om samfunn og ikke minst om det jeg studerer. Velkomen som leser.

Kategorier

Arkiv

hits