Reprodusering av kroppspress

En artikkel som omhandler Hilary Duff er gått viralt. I artikkelen løftes hun frem for at hun tørs å vise frem sin uretusjerte kropp. 
I mine øyne ser jeg en helt normal kvinnekropp (og igjen; hva er det som er normalt??) som ikke har noe jeg ville ha kalt for "fysiske skavanker". Jeg synes dette blir litt for teit at det skal kalles for heltemodig. Samtidig som det skrives som aldri før om at kroppspress må dysses ned, så dysses det opp nettopp ved at magasiner understreker og drar fram kjendiser som viser sine uretusjerte kropper. Vi kunne likegodt ha hyllet fram de som drar til pirbadet og kler av seg i garderoben. Poenget er at det er ikke noe gærent i å vise fram kroppen sin; stor eller liten, men jeg synes faktisk samfunnet drar det litt langt når man hyller en kjendis for å vise seg i en bikini.

Vi gjør en kropp som fungerer (uavhengig av størrelse) til noe unormalt. Jo mer vi understreker og snakker kropp, jo mer fokus blir det på at det må snakkes om fordi det er laget en standard for hvordan vi skal se ut. Denne standarden har vi klart helt selv å skape, og vi kan ikke legge hele skylden på moteindustrien og bruk av uretusjerte modeller. Kroppspresset eksisterer også på sosiale medier. Profilerte bloggere snakker varmt om hvor viktig det er å være glad i den man er, men bidrar ikke ved handling ved å legge ut bilder rett etter en fødsel der magen er flat som en pannekake. 
Det er ikke noe problem i at vedkommende har flat mage, men igjen, hvorfor understreke hvordan kroppen ser ut istedet for å fokusere på hva den faktisk kan gjennomføre? Og det samme med treningsbilder på instagram med hashtag "sunn", "healthy"... hvorfor er det så innmarri viktig å vise verden at man er på treningsstudio? Det er jo en viss bidragsyter dette og? 

2 kommentarer

Katrine Boel

10.08.2017 kl.09:52

Eg e heilt enig. Det blir en sånn ond sirkel!

Minrefleksjon

10.08.2017 kl.13:06

Katrine Boel: Ja, og det er så utrolig synd at det er blitt slik.

Skriv en ny kommentar

Minrefleksjon

Minrefleksjon

25, Lenvik

Jeg er en skriveglad kvinne som ønsker å dele noen tanker, og refleksjoner om samfunn og ikke minst om det jeg studerer. Velkomen som leser.

Kategorier

Arkiv

hits