En svingende pendel

Folk kvier seg for å snakke om innvandring, for det er vanskelig å vite hvordan man skal snakke. 
Jeg opplever innvandringskommunikasjonen som en pendel. For da den var på den ene siden ble alt som kunne tolkes som negativt mot innvandring eller andre kulturer kalt rasisme, antisemmitisme osv. Det skulle ikke så veldig mye til. Og slike ord skal man være svært forsiktig med. Det er kraftge ord å bruke og i verste fall kan de bli misbrukt. Det blir litt å rope "ulv, ulv". Men nå er problemet det at folk har blitt klar over nettopp dette. Så nå har pendelen svingt til den siden der "alt er lov". Folk kan gjerne snakke nedsettende om Islam uten at det får konsekvenser, for man må ikke kalle dette for rasisme. Det er blitt allment akseptert å snakke negativt om muslimer, for man må jo kalle en "spade for en spade" sier visse personer fra høyresiden. Ja, man kan kalle ekstremisme for en spade, men å snakke om Islam eller muslimer som en homogen masse blir uendelig feil som det er med alt som man generaliserer. 
Det som man må jobbe med fremover nå er å øke folks forståelse for hvor grensa går. Dog skal ikke ytringsfrihet ha noen grense, men utspill som spiller opp mot genuin rasisme bør slås ned på. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Minrefleksjon

Minrefleksjon

25, Lenvik

Jeg er en skriveglad kvinne som ønsker å dele noen tanker, og refleksjoner om samfunn og ikke minst om det jeg studerer. Velkomen som leser.

Kategorier

Arkiv

hits