Når det går for vidt

Viser til link til nyheten om at Listhaug og Solberg ber nordmenn angi flyktninger på hjemreise.
Det som skjer nå er at det kommer til å bli en enorm skepsis til innvandrere hvis vi skal rapportere til myndighetene. Denne utviklingen er skummel hvis dette forslaget får gjennomslag. Avslutter med å sitere Hareide spørsmål til Listhaug: " En viktig verdi i det norske samfunnet er tillit, og dette bygger tilliten ned. Det er fristende å spørre Sylvi Listhaug: Er angiveri en viktig norsk verdi?" 

Norske verdier...jeg trodde de var i stadig endring uavhengig av "flyktningsstrømmen". Det er også merkelig at det snakkes så mye om norske verdier, når det er ingen som har noe godt svar på hva norske verdier er. Stadig sies det av FRP i uttallige debatter at "De er dem som tør å si det andre ikke sier, nemlig at innvandringen setter norske verdier under press", men det som virkelig settes under press må jo være tidsspørsmålet før denne snakkingen om at vi har felles verdier ender i en negativ nasjonalisme. Verst er det hvis denne typen prat om en felles norsk essens tiltrekker søkende og identitetsløse ungdommer. Et ønske om fellesskap, og om felles verdier som egentlig ikke finnes. Det er mange ensomme der ute som er lett å trekke til seg. Flinke retorikere som fremmer håp om en genuin felles nisje, kan fort gjøre oppegående søkende ungdommer blinde for propagandaens bakside. 

Én kommentar

Katrine Boel

05.08.2017 kl.07:02

Enig!

Skriv en ny kommentar

Minrefleksjon

Minrefleksjon

25, Lenvik

Jeg er en skriveglad kvinne som ønsker å dele noen tanker, og refleksjoner om samfunn og ikke minst om det jeg studerer. Velkomen som leser.

Kategorier

Arkiv

hits