Ikke spesielt intelligent...

Jeg sikter til de som er i "den nordiske motstandsbevegelsen". I en viral video blir en talsmann og nynazist for denne gruppa konfrontert. 
Det overordnede målet er å få en homogen nordisk befolkning i Skandinavia, og med spørsmålet om hva de skal gjøre med de som allerede har en annen etnisk bakgrunn så er svaret; Å hive de ut. Jeg lurer på hvordan de skal få til det... Jeg lurer også på om hvordan de skal klare å finne ut hvem som kan kalle seg "etnisk nordisk". Egentlig hater jeg utrykket "etnisk", for hva er vel etnisk? Du finner nok få personer i Norge som kan spore forfedrene hundre prosent til å bare være norske. Jeg blir nesten ikke provosert engang når media skriver om/viser slike grupper, for jeg synes de bare driter seg ut. 
Forhåpentligvis! Er folk rundt oppegående nok til å skjønne at budskapet er galskap. Jeg har selvfølgelig tenkt tanken selv på at det er en del frustrasjon i Europa  (og økonomisk nedgang) som kan minne om opptaktene til andre verdenskrig. Det faktumet tror jeg faktisk det er viktig å ha i bakhodet slik at vi er på vakt. 
Desto viktigere tror jeg det er å tenke over det vi sier foran våre barn, og andre vi omgåes med. En holdning kan fort spres, og ofte er det mennesker på jakt etter identitet og samhørighet som blir tiltrekt til slike grupper. Naive skal vi ikke være, men Igjen må vi derfor svare med å øke toleranse og nestekjærlighet.  

4 kommentarer

Victoria Larsen

30.07.2017 kl.17:44

Det er helt forferdelig hvordan mange holder på.. forstår virkelig ikke hvordan folk holder på slik dem gjør! Helt enig med deg. En holdning kan fort komme ut og bli sett negativt på.

Minrefleksjon

30.07.2017 kl.18:03

Victoria Larsen: Ja, og desto viktigere er det da at vi som står utenfor disse grupperingene slår ned på dette.

Helga Sriskantharajah

30.07.2017 kl.18:29

Slike mennesker er skremmende når de samler seg i slike grupperinger som det du forteller om her. Hvorvidt de er spesielt intelligente eller ikke vil jeg ikke uttale meg stort om, men det er et faktum at ledere av slike grupperinger har en innebygget teft for retorikkens magi og trekker fort og lett folk til seg - og hvis vi da ikke har noen som står på andre siden å svarer...

Når det gjelder "etnisk"... Huff, vi er da vel egentlig en enhet i det at vi er mennesker på denne jorda... Er jeg mer etnisk norsk, med mine to norske foreldre enn mine sønner som har en far fra Sri Lanka???

Du avslutter med det viktigste av alt: At vi må jobbe for å øke toleranse og nestekjærlighet overfor våre medmennesker <3

Minrefleksjon

30.07.2017 kl.18:39

Helga Sriskantharajah: en utrolig velformulert kommentar! Tusen takk for innspill.

Skriv en ny kommentar

Minrefleksjon

Minrefleksjon

25, Lenvik

Jeg er en skriveglad kvinne som ønsker å dele noen tanker, og refleksjoner om samfunn og ikke minst om det jeg studerer. Velkomen som leser.

Kategorier

Arkiv

hits