Når timing er alt

Jeg har tatt meg selv så mange ganger nå i å forsøke å diktere min egen skrivestil til noe jeg tror kan være interessant å lese. 
Resultatet er blitt et kunstig språk, og en sakte, men sikkert dalende interesse for selve skrivingen. 
Jeg har nevnt det før, og jeg sier (skriver) det igjen; timing er alt! Timing er alt når det gjelder å skrive, og for å understreke det så blir det jeg skriver nå et eksempel på "der og da" skriving. Jeg hadde ikke planlagt å skrive noe i kveld, for jeg har ikke peiling på hva jeg egentlig skulle ha skrevet. 
Ikke noen temaer som jeg tenker at "wow!, dette har jeg lyst til å formidle"! Men så tenker jeg omsider at; det er jo en liten sjarm ved det å?
Og bare skrive noe når man vil skrive selv om man ikke hadde noe spesielt på hjertet. Kanskje man til og med får et ærligere utrykk? 

Når det gjelder den andre skrivemåten, altså der man sitter og planlegger hva man skal skrive, hvilket tema man skal skrive om....også videre....
Summa summarum; resultatet kan bli veldig flott!, men man mister noe av "gløden" ofte. Derfor skal jeg bli flinkere til å sette meg ned å skrive med en gang jeg faktisk kjenner skrivegleden! Det var jo det jeg gjorde før, bortsett fra at det da var word jeg tydde til...:-) Skriving var og er terapi, og på en måte synes jeg blogglista er noe av det dummeste som finnes. Tenk at det er blitt en konkurranse i hvordan man personlig skal skrive? Det tar i alle fall bort sjarmen selv om jeg forstår at man ønsker flere lesere.  

2 kommentarer

Helga Sriskantharajah

30.07.2017 kl.18:10

Jeg tror du har mye rett i det du sier om at språket kan bli noe påtatt når man tenker for mye over hva man skriver om. Det som kommer automatisk, som rennende vann gjennom fingrene over tastaturet blir ofte mer levende og tiltrekkende på leseren. Samtidig er det jo som du sier dette ønsket med å få lesere.

Selv bruker jeg bloggen min mye som egenterapi, men jeg har jo også opplevd tanken på at det faktisk er hyggelig at noen faktisk leser det jeg skriver - og ikke minst kommenterer...

Kanskje vi kan finne en gylden middelvei. Noe som betyr noe for oss - som vi kan planlegge litt, så kommer kanskje både terapi, skrivelyst og lesere :-)

Minrefleksjon

30.07.2017 kl.18:14

Helga Sriskantharajah: Bra skrevet, og enig med deg! En gylden middelvei høres lurt ut.
En fin kveld til deg. :-))

Skriv en ny kommentar

Minrefleksjon

Minrefleksjon

25, Lenvik

Jeg er en skriveglad kvinne som ønsker å dele noen tanker, og refleksjoner om samfunn og ikke minst om det jeg studerer. Velkomen som leser.

Kategorier

Arkiv

hits