Må man ha en bucket liste?

For jeg har ikke det. Betyr det at jeg ikke har ambisjoner om hva jeg ønsker å oppnå og å oppleve i livet? Nei, for det har jeg. Jeg bare føler ikke at jeg MÅ oppnå eller oppleve de tingene jeg har satt meg fore for å være lykkelig. Og det er faktisk en ganske stor forskjell. Dette innlegget har jeg brukt ganske lang tid på å skrive, nettopp fordi det høres ut som jeg er dønn kjedelig når jeg ikke har ting jeg bare MÅ få med meg. Men jeg er faktisk ganske tilfreds med å "bare være til". Jeg kan si såpass at jeg drømmer om bryllup (jeg ble forlovet i fjor), og å få barn etter hvert med min kjære, og selvfølgelig om en jobb jeg trives i når jeg er ferdigutdannet. Dette er vel ting de aller fleste drømmer om så jeg tviler på at jeg skiller meg ut så veldig med disse ønskene. Jeg bare føler at jeg ikke trenger å reise jorda rundt eller hoppe i fallskjerm for å føle at jeg lever. For meg virker det som om det går sport i å oppleve mest mulig. Reising er ikke bare reising lengre, for det er ikke noe å rope "hurrameirundt" for hvis du har vært i Hellas, eller Spania, nei, nå skal ha vært på backpacking i Afrika, eller India for å ha nådd opp. 
Jeg skjønner dette med higen etter kunnskap fra andre, spennende kulturer som skiller seg distinkt fra Norge, men det er ikke alle som har råd eller ork til å konkurrere om dette. Erfaringer kan være så mangt, og det blir en overfladisk konkurranse hvis det kun handler om at en liste skal bedømme hvor intelektuell et menneske er i sine ambisjoner og erfaringer.  

2 kommentarer

Victoria Larsen

27.07.2017 kl.14:27

Så enig med deg! Jeg har nok skrevet det en gang, men det er ikke slik at jeg har sett på den siden. Jeg tar heller ting som det kommer og er fornøyd med det :-)

ingrid

29.07.2017 kl.09:30

Enig med deg :) Man kan oppleve de aller største øyeblikkene akkurat her!

Jeg har heller ikke laget meg en bucketlist, men har jo mange ting jeg har lyst til å gjøre, da ;)

Skriv en ny kommentar

Minrefleksjon

Minrefleksjon

25, Lenvik

Jeg er en skriveglad kvinne som ønsker å dele noen tanker, og refleksjoner om samfunn og ikke minst om det jeg studerer. Velkomen som leser.

Kategorier

Arkiv

hits