Det er et vanskelig tema

Asylpolitikk altså. Jeg viser til NRk's artikkel om Knut Arild Hareides møte med Sylvi Listhaug. 
Hareide mener Listhaug høres "nyfrelst" for når "Hun sier ja til å hjelpe folk der de er, og det er et halleluja til KrFs bistandspolitikk, sier Hareide til applaus fra salen." Og jeg er i grunnen enig med Hareide, for det har blitt FRP's nye mantra å si "hjelp de der de er". Det høres jo veldig flott ut når de sier det slik, men det er en kynisk bakside, for hvordan skal man klare å hjelpe dem (som forsåvidt fortjener å kalles noe annet enn "dem") når deres respekterte stat ofte herskes av korrupsjon, terror, fattigdom og svært lite midler til bistand. Og det å hjelpe sivile der de er vil ikke akkurat hindre dem i å komme hit.
Det er ikke selve det at høyresiden snakker så varmt om å hjelpe "dem der de er", men det er baktanken. Det at man innerst inne skjønner at hensikten til at det nevnes er et ønske om å få færre til å komme hit til Norge. Jeg skjønner jo også at vi ikke kan ta i mot alle. Akkurat det skjønte jeg ikke da jeg var yngre, og til tider noe naiv, men det høres så lett ut "å hjelpe dem der de er". Ah, at vi liksom ikke har tenkt på det før!

Listhaug avsluttet med å si at Frps strenge innvandringspolitikk er det som må til for å forsvare  norske verdier og kristen kultur.
Hva er det vi skal forsvare oss mot? Vi skal forsvare oss mot ekstremister og ting som kan true demokratiet, men vi kan da for søren meg ikke forsvare norske verdier, når vi ikke engang vet hva norske verdier er. Spør venninna di eller mannen på gata om "hva legger du i det å være norsk" og svaret vil mest sannsynlig bli "brunost" eller "ski". Er det noe vi burde gå over lik for å forsvare? Nå satte jeg det litt på spissen, men det blir for dumt å kalle noe for norske verdier når det ikke engang utdypes hva som legges i det. Norge har vært under påvirkning av ulike kulturer i for mange år til at vi ene og alene kan kalle noe for "norske verdier". Det gir mer mening å snakke om "familiære verdier", som at verdier er forskjellige fra familie til familie enn homogene norske verdier. 

Sorry, men igjen så driter FRP på draget ved å spille martyr og lider sterkt under "det norske godhetstyranniet som rir det norske samfunnet som en mare"

4 kommentarer

ingrid

27.07.2017 kl.11:52

Så enig med deg!

Høres fint ut med en gang, men det er noe som skurrer...

Minrefleksjon

27.07.2017 kl.12:03

ingrid: Takk for kommentar! Ja, ikke sant. Og det som provoserer meg mest er dette hun sier med "kristne verdier". Jeg trodde kristne verdier handlet om nestekjærlighet, og jeg ser ikke helt hvordan disse kristne verdiene er i tråd med denne kyniske baksiden.

ingrid

27.07.2017 kl.15:19

Nei, jeg er helt enig. De nevner "kristne verdier" for å få de kristne med seg på laget. Dessværre er det mange som faller for det :/

Men som kristen synes jeg det høres helt feil ut...

Minrefleksjon

27.07.2017 kl.17:24

ingrid: samme her. Godt å høre vi er flere som har de samme tankene. Det triste er at når de nevner kristne verdier i en sammenheng som asylpolitikk så gjør de seg til en type talsmann. Det er trist. Jeg har mye på hjertet om dette temaet og kunne skrevet mye mer men får bare sette punktum for i dag. :)

Skriv en ny kommentar

Minrefleksjon

Minrefleksjon

25, Lenvik

Jeg er en skriveglad kvinne som ønsker å dele noen tanker, og refleksjoner om samfunn og ikke minst om det jeg studerer. Velkomen som leser.

Kategorier

Arkiv

hits