Kattejenta Nano

Jeg diskuterte denne jenta som P3 dokumentar fremstiller som er "født i feil art" med noen venner. Her er link til de som vil lese saken. 
https://p3.no/matte-laere-meg-a-vere-menneske/ Jenta kaller seg Nano, og påstår at hun egentlig er en katt. 
Jeg oppfattet under diskusjonen at vi alle satt og stusset på om dette var en opptreden fra jenta sin side, eller om dette faktisk var et virkelighetsfenomen. 
Måten Nano fremstilles på gjør at istedet for at hun blir tatt på alvor så latterliggjøres hun. Intervjuet er lite seriøst, og troverdig, men for intervjuobjektet kan dette være ramme alvor. Jeg synes at P3 burde ha satt en grense her. Jeg er veldig for at alle skal få lov til å være seg selv, men argumentet faller på sin egen urimelighet når Nano sier at hun har en genfeil som skjedde under fødselen som førte til at hun ble en katt. Poenget er at istedet for at Nano normaliseres som P3 prøver på, så fremstilles hun som et avvik, spesielt når reporteren spør om hva hun gjør når hun treffer hunder, med etterfølgende mjauing fra Nanos side. 
Jeg synes at P3 er såpass proft at de burde holde seg for god til å utsette jenta for dette. For hun fremstilles ikke på noen positiv måte. Det blir mer harselering, enn nøytral fremstilling av dette som var ment fra P3 side for å være et objektivt intervju av en person med et annet identitetsutrykk enn hva vi vanligvis hører om. 

En annen ting som jeg tenkte på etter å ha sett denne dokumentaren er at det er vanskelig å passe inn i samfunnet. 
Vi har ikke engang et ordentlig svar på hva som er normalt, så hvordan skal man være normal når man ikke har en mal å gå etter?
Noen som strever og kanskje har usikkerhet inni seg føler at hverdagen blir enklere hvis de tilegner seg en spesiell identitet, og for Nano er kanskje det å være katt et utrykk for noe å gjemme seg bak når verden utenfor ikke roper 'velkommen'. 

 

4 kommentarer

Janne

13.07.2017 kl.09:32

åå utrolig bra skrevet!

Minrefleksjon

13.07.2017 kl.12:13

Janne: Takk så hyggelig å høre :)

Martha Melkild

13.07.2017 kl.16:11

Veldig enig med deg! :)

Minrefleksjon

13.07.2017 kl.21:24

Martha Melkild: Takk!! :)

Skriv en ny kommentar

Minrefleksjon

Minrefleksjon

25, Lenvik

Jeg er en skriveglad kvinne som ønsker å dele noen tanker, og refleksjoner om samfunn og ikke minst om det jeg studerer. Velkomen som leser.

Kategorier

Arkiv

hits