Hverdagssliterne

Det er mange av de der ute. De som går på jobb hver dag eller skole, og gjør akkurat det samme som medelever og kollegaer, men som aldri får uttelling for prestasjoner. Uttellingen kan dreie seg om skryt fra sjef/kollegaer, eller gode karakterer. 
Noen jobber like hardt som de som får 5 og 6'ere, men oppnår "bare" halvparten. Det er rett og slett noen som har enklere for det enn andre, og derfor er det urettferdig at karakterer skal være det "punktumet" som sier noe om hvor mye man har opp i hodet, eller ikke. Men dette punktumet er ikke et ekte punktum, for punktumet settes ikke før livet er over. Før det har man god tid til å understreke sin legitimitet gjennom det som kalles livet. Og det at man ikke fikk fantastiske karakterer på skolen betyr ikke at man ikke har noe på universitet eller høyskole å gjøre. Læring handler også om modenhet,  og for noen blir det lettere å knekke noen akademiske koder jo eldre man blir. 

En annen ting det er viktig å tenke på som også går i kategorien "hverdagssliterne" er de som sliter med angst, lærevansker eller kroniske sykdommer som ikke vises. Jeg sier ikke at det er enklere for de som har sykdommer som vises, men det kan være lettere å få forståelse. Det er mange der ute som blir misforstått med at de er late, eller mindre intelligente, og karrer seg gjennom en hverdag fylt med håp om at akkurat DENNE dagen skal de få anerkjennelse for at de griper dagen akkurat på den måten som de gjør og at det er OK nok.

Jeg er i full beundring av alle disse. Og jeg tror jeg bytter ord fra "hverdagssliter" til "hverdagshelt".  

6 kommentarer

Victoria Larsen

29.06.2017 kl.00:42

Åh, jeg er så enig! Kunne ikke ha sagt det bedre selv.. Så utrolig viktig tema!

Minrefleksjon

29.06.2017 kl.02:04

Victoria Larsen: Så fin kommentar!! Takk

Iselin Renée

03.07.2017 kl.14:34

Bra skrevet!

Minrefleksjon

07.07.2017 kl.23:21

Iselin Renée: Takk!

telge

13.07.2017 kl.20:50

Kjempebra skrevet, og det er ganske mange som burde tenke som deg! :)

Minrefleksjon

13.07.2017 kl.21:24

telge: Takk for koselig kommentar!!

Skriv en ny kommentar

Minrefleksjon

Minrefleksjon

25, Lenvik

Jeg er en skriveglad kvinne som ønsker å dele noen tanker, og refleksjoner om samfunn og ikke minst om det jeg studerer. Velkomen som leser.

Kategorier

Arkiv

hits