"Sunnere livsstil"

Daglig ser jeg overskrifter som "hvordan få en sunnere livsstil på 1, 2, 3", eller "spis deg frisk". 
Og jeg blir så utroooooooolig lei. Skal det virkelig være nødvendig å ha oppskrifter på hvordan man skal spise? 
Jeg har full forståelse for at enkelte veiledninger er nødvendig hvis man har en livsstilssykdom, eller noe som gjør at man faktisk må forholde seg til enkelte typer matvarer og holde seg unna andre. Men helt generelt så burde det være unødvendig og bruke begrepene "sunn" og "usunn". 
Grunnen er at man "farliggjør" enkelte typer mat, og det er ingenting av mat som er farlig. Selv ikke frityrstekt mat er farlig hvis det spises i moderate mengder og en gang i blant. Sukker er ikke farlig så lenge man unner seg det ene kakestykket, og heller skeier ut ved en festligere anledning. 
Alt med måte synes jeg er en fin regel. Man skal tross alt leve, og jeg synes ukeblader og aviser gjør at mat blir til noe unaturlig. 
Jeg synes synd på de som har dårlig samvittighet hvis de unner seg noe fordi det tilfeldigvis ikke inngår i hva akkurat det og det ukebladet skrev som "sunn" mat. Det snakkes for mye om mat. Det eneste som skjer er at det reporduseres en dårlig samvittighet over noe så banalt som at vi spiser som vi faktisk må gjøre for å kunne fungere. Så jeg synes vi burde snakke mindre om mat (det snakkes ihjel), og det synes jeg helt ærlig kroppspress også gjør. Jo mer vi snakker om at "vi må godta den og den kroppen" (som vi for all del bør gjøre) jo mer blir vi obs på at vi er forskjellige og jo mer legger vi merke til det. Bruk fornuften, og følg intensjonen over hva du har lyst på. Man lever faktisk bare en gang og jeg tror stress er verre enn hvis man ikke spiser "hundre prosent etter boka". 
 

7 kommentarer

Iselin Renée

16.06.2017 kl.10:55

Fint skrevet :)

Minrefleksjon

16.06.2017 kl.10:58

Iselin Renée: Takk :)

Kathrine Skaug

16.06.2017 kl.11:17

Veldig bra skrevet, også så sant! Huff, det er mas om dette mat- og kroppspresset overalt!

Minrefleksjon

16.06.2017 kl.11:26

Kathrine Skaug: Takk!

Victoria Larsen

16.06.2017 kl.11:46

Det er så utrolig sant! Kjempe flott skrevet.

Minrefleksjon

16.06.2017 kl.11:52

Victoria Larsen: Takk, skal du ha :-)

dvergpinschere i mitt hjerte

16.06.2017 kl.18:43

Er så enig..og alle har forskjellige behov..og det blir alt for mye fokus på kropp!!Så enig med deg!!

Skriv en ny kommentar

Minrefleksjon

Minrefleksjon

25, Lenvik

Jeg er en skriveglad kvinne som ønsker å dele noen tanker, og refleksjoner om samfunn og ikke minst om det jeg studerer. Velkomen som leser.

Kategorier

Arkiv

hits