Hva det å være kristen er for meg

Jeg er kristen, og det er noe jeg er stolt av. Jeg går ikke i kirka hver søndag, og har aldri lest hele bibelen. 
Jeg syns homofili er helt ok, og hadde ikke leet et øyenbryn hvis mitt framtidige barn hadde sagt at han/hun ikke var hetero, og jeg er for selvbestemt abort. Allerede her er det så mange punkter der en konservativ kristen sikkert ville ha sagt at jeg er for liberal, men det bryr jeg meg ikke om. Mitt forhold til Gud er det ingen som har noe med og det kjennes godt og personlig. Jeg har alltid følt meg dratt til kirker og religiøse hus. Da jeg var 17 var jeg svært interessert i både Islam og jødedom, og min store drøm må vel være å dra til Israel. Denne interessen vedvarte og førte til at jeg nå har en bachelor i religionsvitenskap. Det som interesserer meg mest er "hvorfor gjør folk det de gjør" i tilknytning til religion. Hvis man har fakta om dette temaet er det mye som kan unngå å misforståes i møte med andre kulturer. Jeg kommer til å bruke denne kunnskapen for alt det er verdt for å bekjempe rasisme og likegyldighet for å prøve å møtes på midten. 

Jeg synes denne hatpropagandaen som føres nå mot muslimer er skremmende. Ja, det er noen som ødelegger, og som tilfeldigvis er muslimer, men det finnes da desto flere muslimer som er opptatt av en fredelig jord, akkurat som at det finnes kristne, jøder, buddhister, hinduister som har den samme variasjonen i sin religiøse gruppering. Jeg tror den eneste 'løsningen' er å møte andre mennesker, uansett trostilhørighet, eller kulturelle overbevisning med en enda større dose respekt og medmenneskelighet. Vi går en skummel tid i møte hvis vi lar noen mennesker skal få ødelegge for en stor gruppe. Ikke glem det som skjedde på 1930-tallet av jødehatet. Det er akkurat det som skjer nå, og vi lukker øynene hvis vi sier at å trekke den pararellen blir for grov. Å møte andre med dobbelt så mye toleranse i disse dager det er det å være kristen er for meg, og det er det å bekjempe terror på sin måte. 
Husk på at de som trekkes mot IS og liknende ofte er personer som ikke har følt på fellesskap tidligere. De har følt seg utestengt fra lokalsamfunnet og søker derfor til en felles følelse av identitet. Derfor vil jeg påstå at toleranse og terror faktisk henger sammen selv om de er to sterke motsetninger.  

4 kommentarer

Iselin Renée

10.06.2017 kl.13:27

Fint skrevet :)

Minrefleksjon

10.06.2017 kl.13:27

Iselin Renée: Takk!! :-)

ingrid

11.06.2017 kl.10:17

Fint skrevet :) Jeg tror jammen jeg lar meg inspirere, og skriver et lignende innlegg selv!

Minrefleksjon

11.06.2017 kl.11:48

ingrid: Takk, så fin kommentar!!! :)

Skriv en ny kommentar

Minrefleksjon

Minrefleksjon

25, Lenvik

Jeg er en skriveglad kvinne som ønsker å dele noen tanker, og refleksjoner om samfunn og ikke minst om det jeg studerer. Velkomen som leser.

Kategorier

Arkiv

hits