Det trenger ikke koste deg mye for å inkludere

Å inkludere kan bety så mangt. Det høres kanskje banalt ut, men det trenger kun å dreie seg om et smil, eller kroppspråket ditt. 
Det betyr ikke at du skal ha hele 'ansvaret' for at en annen person skal få en god dag, men at du skal være en av faktorene til at den personen hvertfall kan se tilbake på dagen og tenke på at det var noen som prøvde å få han/henne til å føle seg som en del av et fellesskap. Forhåpentligvis er en av disse personene akkurat deg. Men det kan selvfølgelig gå langt andre veien og. At man prøver så hardt å få noen til å føle seg inkludert at man brenner lyset i begge ender. 
Det handler om grensesetting, og det fungerer best ved å fokusere på de 'små' tingene som kan bety en hel verden for den som skal inkluderes; nemlig det jeg skrev tidligere i innlegget; et smil, kroppspråk, mimikk, eller et helt enkelt 'hei'. Hei trenger ikke bety bare et hei, det sier noe om at "Så her er du altså", altså en type anerkjennelse. Og anerkjennelse er noe av det viktigste et menneske kan oppleve. Tenk bare på hvor mye vi søker anerkjennelse gjennom et helt liv, bare i mange variasjoner og former. Ved å inkludere gjør du noe veldig stort; du anerkjenner et annet menneske!

 

Én kommentar

Victoria Larsen

02.06.2017 kl.12:27

Åh, jeg er så enig!!

Skriv en ny kommentar

Minrefleksjon

Minrefleksjon

25, Lenvik

Jeg er en skriveglad kvinne som ønsker å dele noen tanker, og refleksjoner om samfunn og ikke minst om det jeg studerer. Velkomen som leser.

Kategorier

Arkiv

hits