Øya

Den beste boka jeg har lest må være den jeg har flest ganger. Boka heter enkelt og greit "øya". 
Men ikke la deg lure av at tittelen er så enkel, for denne boka klarer du ikke legge fra deg igjen. Jeg lover! ;-)

Boka handler om Alex Fieldings som er gruelig nysgjerrig på sin Mor Sofias opphav. Moren er gresk, men har aldri fortalt noe om sin greske bakgrunn. 
Hver gang Alex har spurt så har hun ikke fått noe svar. Helt til nå. Alex bestemmer seg for å utforske morens fødested i forbindelse med at hun og sin nåværende samboer skal dra til Hellas. Sofia gir henne sin tillatelse, og gir henne samtidig et brev som hun skal overlevere til en kvinne med navn Fotini, en gammel venninne av moren. 

Da Alex ankommer fødestedet og møter denne Fotini, blir hun fortalt en historie som setter dype spor. Her får hun høre historien om Alex oldemor Eleni og døtrene som ble hjemsøkt av tragedier. Eleni fikk sykdommen lepra (spedalskhet) og ble sendt bort sammen med svært mange andre som ble smittet til "øya", eller Spinalonga. 

Den boka er bare helt fantastisk. Jeg klarer ikke sette ord på hva som gjør den så bra. Men den er først og fremst spennende. Tenk at så mange som var spedalsk ble sendt vekk? Vekk fra familie og venner, og vekk fra det de hadde kjent og kjært. Jeg kan dog forstå det. Redselen var stor for å bli smittet. 
Jeg drømmer om å dra til Spinalonga, for selv om historien om Eleni ikke er "sann", så er det sant at de med lepra ble sendt til Øya. En skjebne verre enn hva vi kan tenke oss selv om de på sett og vis bygde opp et samfunn der. 

Anbefaler i alle fall boka på det sterkeste hvis du er på jakt etter lesestoff i sommer. 

2 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

31.05.2017 kl.13:00

Takk for tips! skal jammen se etter denne...

Minrefleksjon

31.05.2017 kl.13:42

dvergpinschere i mitt hjerte: Gjør det :D

Skriv en ny kommentar

Minrefleksjon

Minrefleksjon

25, Lenvik

Jeg er en skriveglad kvinne som ønsker å dele noen tanker, og refleksjoner om samfunn og ikke minst om det jeg studerer. Velkomen som leser.

Kategorier

Arkiv

hits